برگزاری کارگاه‎ توانمند سازی ایمنی زیستی

۱۵ مرداد ۱۳۹۷ | ۱۰:۰۹ کد : ۱۳ اخبار
تعداد بازدید:۲۸۰۰
اولین کارگاه ایمنی زیستی از دومین دوره کارگاه‎های پروژه توانمندسازی ایمنی زیستی با حضور جمعی از پژوهشگران و کارشناسان برجسته حوزه محیط زیست و ایمنی زیستی در سالن سرو سازمان حفاظت محیط زیست برگزار گردید.
برگزاری کارگاه‎ توانمند سازی ایمنی زیستی

کارگاه آموزشی «زیست فناوری نوین در حوزه محیط زیست، ایمنی زیستی و قوانین ملی و بین المللی» در سالن سرو سازمان حفاظت محیط زیست برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار، اولین کارگاه ایمنی زیستی از دومین دوره کارگاههای پروژه توانمندسازی ایمنی زیستی با حضور جمعی از پژوهشگران و کارشناسان برجسته حوزه محیط زیست و ایمنی زیستی در سالن سرو سازمان حفاظت محیط زیست برگزار گردید.

در این کارگاه، دکتراسکندر امیدی نیا، رئیس دانشکده محیط زیست و هماهنگ کننده پروژه توانمند سازی ایمنی زیستی، دکتر مسعود توحیدفر، دانشیار دانشگاه شهید بهشتی، مهندس فهیم دخت مختاری، عضو هیئت علمی پژوهشگاه استاندارد و دکتر مطهره محسنپور، متخصص بیوتکنولوژی و عضو هیئت علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی به تدریس در این حوزه پرداختند.

قربانزاده، عضو هیئت علمی و مدیر گروه ایمنی زیستی پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار در افتتاحیه این مراسم با بیان اینکه، تا پایان شهریور ماه شش کارگاه ایمنی زیستی توسط پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار برگزار خواهد شد گفت: امیدواریم برگزاری کارگاه‎های ایمنی زیستی در آگاهی بخشی عمومی و تصمیم گیری ها به ویژه در سازمان حفاظت محیط زیست موثر باشد.

قربانزاده اظهار امیدواری کرد این سلسله کارگاه ها بتوانند به رفع ابهامات موجود در زمینه زیست فناوری و بهره مندی از دستاوردهای این فناوری سودمند کمک کنند.

وی ادامه داد: مهندسی ژنتیک بخشی از زیست‎فناوری نوین است که کاربردهای گسترده ای دارد که لازم است برای بهره مندی از دستاوردهای این فناوری با مدیریت درست، ضمن استفاده از این ابزار، مدیریت زیست محیطی صحیحی هم داشته باشم.

وی همچینین از تدوین دستورالعملهایی برای آگاهی بخشی عمومی، مشارکت عمومی، زیست فناوری نوین و ایمنی زیستی در پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار خبرداد.

در ادامه محمود تولایی رئیس کارگروه ایمنی زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، بر لزوم حرکتهای جمعی برای آگاهی از ابزار و فناوری های روز و استفاده از فرصت های موجود برای تامین رفاه تاکید کرد وگفت: مجموعه تنوع ژنتیکی ثبت شده در ایران به مراتب بیش از کل تنوع ژنتیکی ثبت شده در کل اروپا است.

وی همچنین گفت: به کمک مهندسی ژنتیک و با استفاده از ذخایرژنتیکی میتوانیم ارقام متناسب با اقلیم و شرایط جدید تولید کنیم. ذخایر ژنتیکی فرصت هایی خدادادی هستند که می توانند به تامین نیاز های ضروری و افزایش رفاه بشر کمک کنند. وی از گندم مقاوم به شوری که در مناطق کویری ایران رشد می‎کند و گیاهان مقاوم به سرما که در مناطق کوهستانی میرویند به عنوان نمونههایی از این نعمت‎های خدادادی یاد کرد که می توانند در مهندسی ژنتیک برای تولید گیاهانی با کارایی بالاتر و متناسب با اقلیم سرد و خشک در کشور مورد استفاده قرار بگیرند.

در ادامه این کارگاه، اساتید به تدریس در این حوزه پرداختند.

کارگاه آموزشی «زیست فناوری نوین در حوزه محیط زیست، ایمنی زیستی و قوانین ملی و بین المللی» یکی از مجموعه کارگاه‎های آموزشی پروژه توانمندسازی ایمنی زیستی است که با اعتبار صندوق محیط زیست جهانی و مساعدت برنامه حفاظت از محیط زیست سازمان ملل متحد برگزار می شود.


نظر شما :