ارزیابی سلامت زیستگاههای مرجانی جزیره خارگ و خارکو

ارزیابی سلامت زیستگاههای مرجانی جزیره خارگ و خارکو

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار، همزمان با گرامیداشت هفته محیط زیست و مصادف با روز حفاظت از دریاها و اقیانوسها، پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار با همکاری متخصصان دریایی، در قالب فاز اول طرح "مشاوره محیط زیستی، مطالعات و برنامه عملیاتی – اجرایی توسعه زیست بوم های مرجانی جزیره خارگ" در تاریخ 20 خرداد، عملیات میدانی جهت ارزیابی سلامت زیستگاه های مرجانی و انتخاب موقعیت مکانی زیستگاه در اطراف جزیره خارک و خارکو را آغاز نمود.

سید قاسم قربان زاده مدیر پژوهشی پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار با بیان اینکه در این طرح علاوه بر تعیین درصد پوشش مرجانی در اطراف خارک و خارکو، وضعیت سلامت آبسنگ های مرجانی در 11 نقطه در اطراف جزایر مذکور مورد ارزیابی قرار گرفته گفت: نتایج این کار  در دست بررسی می باشد، و پس از انجام کارهای مربوطه اعلام خواهد شد.

قربان زاده گفت: طرح مذکور به منظور بازسازی و توسعه آبسنگ های مرجانی و حفاظت از این اکوسیستم های حساس دریایی در منطقه، با حمایت شرکت نفت فلات قاره و نظارت سازمان حفاظت محیط زیست، از سوی پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایداردر سه فاز در حال اجرا و پیگیری می باشد.

وی گفت: در ادامه طرح، بر اساس نتایج فاز مطالعات و انتخاب سایت های مناسب جهت کاشت مرجان، عملیات توسعه و کاشت مرجان ها و فاز پایش به مرحله اجرا در خواهد آمد.

گفتنی است، در حاشیه عملیات میدانی مذکور به منظور انجام مطالعات اجتماعی و بررسی وضعیت صیادی و جامعه صیادان منطقه، پرسشنامه مربوطه توسط جامعه صیادی اسکله های خارک، شیف، جزایر شمالی و گناوه تکمیل گردید.

جهت مشاهده بیشتر تصاویر