برگزاری نخستین نشست کارگروه علمی پروژه تکثیر یوزپلنگ ایرانی در پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار
در راستای حفاظت از یوزآسیایی ، با نظارت معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان و مشارکت علمی پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار ، پروژه امکانسنجی بارورسازی آزمایشگاهی یوزهای نگهداری شده در پارک طبیعت پردیسان آغاز شد.
مطالعات در زمینه بارورسازی آزمایشگاهی یوز، در دنیا از سابقه بسیار کمی برخوردار بوده و بسیاری از مطالعات، نتایج مثبتی در بر نداشتند . لکن پژوهشکده با همکاری متخصصین و صاحب نظران داخلی و استفاده از تجربیات متخصصین و مشاورین خارجی، گامی مهمی را شروع کرده است. در این راستا اولین نشست تخصصی با حضور متخصصین داخلی برگزار گردید. نشستهای تخصصی جهت اجرایی نمودن نقشه راه و تدوین برنامه عمل، در هفته های آتی نیز برگزار خواهد شد .این پروژه به لحاظ برنامه عمل و نوع گونه در کشور بی همتا بوده است و از مجری تنها نمونه مشابه خارجی دعوت بعمل آمده است که در این پروژه بسیار مهم و حساس مشارکت داشته باشد. به لحاظ اهمیت موضوع روند پیشرفت کار به طور منظم اطلاع رسانی خواهد شد.
متخصصین بر این باور هستند در صورت موفقیت این پروژه می توان نسل گونه های جانوری در خطر انقراض کشور را از خطر انقراض دایم نجات داد و گامی ارزشمند جهت حفاظت از حیات وحش کشور برداشته شود.